Aanvanklik was ek bekommerd oor die kleur, maar toe dit eers droog geword het, het dit so 'n groot verskil gemaak. En toe ek eers sien hoe mooi dit is, kon ek ook nie ophou nie en het veel meer geverf/gewerk as wat goed is vir my. My arme arms en bene is nou so styf, maar ek kan nie spyt wees nie, dit lyk soveel beter.
Murgpampoentjie Tert
1 Rol Puff Pastry
2 Groot Murgpampoentjies gewas en in dun skywe gesny
2 Knoffelhuisies fyn gekap
4 Eetlepels Mascarpone kaas (ricotta sal ook werk)
Olyf olie
50g Parmesan
Meng die murgpampoentjie skywe met olyf olie en gekapte knoffel - sit spesery (sout/peper) by na smaak. Ek het sommer oorskiet vars roosmaryn 'n skeut seesout ingegooi. Meng helfte van die parmesan saam met die mascarpone en smeer die uitgerolde deeg daarme - los 'n 2cm rand skoon. Pak die murgpampoentjie skywe bo-oor, vou die randte om, en bak dan in die oond vir 15 minute teen 180 grade. Gooi die res van die parmesan oor en sit dan terug in die oond vir 10 - 15 minute. Laat dit eers effens afkoel voor jy inskep - gee die geure 'n kans om te ontwikkel en die deeg 'n kans om te ontspan.
En na al die harde werk in die lekker son, het mens iets nodig wat vullend en bevredigend is. Iets wat nie te swaar is nie en vinnig is om te maak. En aangesien ek so uitsien na die jaar se murgpampoentjie oes, kan ek solank 'n paar resepte beproef. Probeer gerus die heerlike tert wat ek raak gelees het op BBC Good Food. Die resep skryf 3 murgpampoentjies voor, maar twee was meer as genoeg vir my.
Murgpampoentjie Tert
1 Rol Puff Pastry
2 Groot Murgpampoentjies gewas en in dun skywe gesny
2 Knoffelhuisies fyn gekap
4 Eetlepels Mascarpone kaas (ricotta sal ook werk)
Olyf olie
50g Parmesan
Meng die murgpampoentjie skywe met olyf olie en gekapte knoffel - sit spesery (sout/peper) by na smaak. Ek het sommer oorskiet vars roosmaryn 'n skeut seesout ingegooi. Meng helfte van die parmesan saam met die mascarpone en smeer die uitgerolde deeg daarme - los 'n 2cm rand skoon. Pak die murgpampoentjie skywe bo-oor, vou die randte om, en bak dan in die oond vir 15 minute teen 180 grade. Gooi die res van die parmesan oor en sit dan terug in die oond vir 10 - 15 minute. Laat dit eers effens afkoel voor jy inskep - gee die geure 'n kans om te ontwikkel en die deeg 'n kans om te ontspan.
En was dit nou nie lekker na al die harde werk om so lekker te eet nie - so sappig en lig, net reg. Ek wou nog vannaand ook beskuit bak, maar ek en Juan sit nou hier op die bank geplant asof ons nooit weer gaan beweeg nie - ooo, die seer spiere darm.
No comments:
Post a Comment